Terezie Dubinová

Lektorka, autorka knih, astroterapeutka
O mentorovi

Vystudovala kulturologii a hebraistiku na FF UK Praha, absolvovala kurs moderní hebrejštiny na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě. Do Izraele stále často jezdí.
V roce 2007 obhájila disertaci na téma „Ženský prvek v interpretaci hebrejských biblických a pobiblických komentářů“, ve které studovala a srovnávala tradiční starověké a středověké rabínské komentáře a současné feministické komentáře biblických příběhů ženských hrdinek. Knižní podobu disertace vydalo pod názvem „Ženy v Bibli, ženy dnes“ Vzdělávací a kulturní centrum Židovského muzea v Praze (2008).
S kolegou historikem a archivářem Pavlem Jakubcem napsali knihu „Židé na Turnovsku“ (2010). O rok později připravila on-line knihu „Jak učit o holokaustu“ pro pedagogy, studenty i veřejnost (2011).
Od ledna 2012 je na „volné noze“, nabízí přednášky a semináře z oblastí židovství (hebraistika, judaistika, Izrael, židovský feminismus) a ženské spirituality.
Od ledna 2013 nabízí také astroterapii v centru Duhová medicína v Jičíně ( https://www.duhovamedicina.cz ) a po domluvě i na jiných místech Čech a Moravy.
V roce 2013 jí vyšla kniha „Kořeny ženské spirituality: Návrat a transformace starověké moudrosti“, beznadějně vyprodaná kniha vyšla ve druhém vydání v nakladatelství Zlatý květ roku 2018. V roce 2016 jí vyšla kniha rozhovorů s kolegou a přítelem, signatářem Charty 77, bývalým vězeňským kaplanem a římskokatolickým farářem „Kniha, která může být: Svoboda jít s Bohem. Rozhovory s Josefem Kordíkem“.
S rodinou žije v Jičíně.

Články mentora

Další Mentoři

Bc.Kateřina Juřenčáková

Certifikovaná lektorka seminářů pro děti, dospívající i dospělé

Je tvůrkyní, organizátorkou a lektorkou vzdělávacích a sbližovacích víkendů pro mámy a dcery, syny: Od dívky k ženě a Od chlapce k muži a lektorkou a tvůrkyní programů pro osobní rozvoj dospělých.

MUDr. Pavel Špatenka

Doktor medicíny

Přístup sebepoznání využívá MUDr. Špatenka v individuální práci s klientem, přednáší o něm na odborných seminářích, vede školu sebepoznání a kurzy, kde sebepoznání prakticky vyučuje. Vyvíjí bohatou publikační činnost v populárně-odborné oblasti, vydal pět knih a nesčetně tematických článků v médiích.

Šárka Simonidesová

Certifikovaná lektorka Hormonální jógové terapie dle Dinah Rodrigues

Šárka Simonidesová je certifikovaná lektorka Hormonální jógové terapie dle Dinah Rodrigues. Šárka byla přímou studentkou Dinah Rodrigues, která jako jediná na světě může certifikát vydávat. Je jednou z mála certifikovaných lektorek Hormonální jógy pro muže, ženy i diabetiky.

Vendula Kociánová

Průvodkyně vztahy, sexualitou, zdravím a životními výzvami

Autorka ebook Oáza rozkoše pro uzdravení ženského lůna v domácím prostředí Propagátorka hojného života bez dřiny a trápení. Každodenní průvodce v osobních konzultacích. Motivátorka přesně tam, kde potřebuješ. Šťastná partnerka Šťastná máma v neustálém zácviku. Nadšená blogerka.